Excelent

Excelent prvýkrát uvarili sládkovia plzenského pivovaru Gambrinus v roku 2008. Chceli uvariť 11 % pivo novej chuti, ktoré by svojou plnou, ale nie príliš horkou chuťou vyhovovalo mladej generácii. Tak vznikol Excelent. Pri varení Excelentu sládkovia využívajú unikátny postup trojitého chmelenia Žateckým chmeľom. Majster „varne" pridáva poslednú dávku Žateckého chmeľu až po ukončení varenia – pri chladnutí mladiny. Vďaka tomu sa v Excelente uchovajú aromatické chmeľové látky. Dodávajú mu špeciálnu „voňavú" a sviežu chmeľovú arómu, ktorá dopĺňa jeho plnú chuť.

www.excelent.sk

  • Excelent

    Excelent

    Svoju plnú a charakteristickú chuť získava Excelent pridaním karamelového sladu. Gambrinuský majster sládek ho pripravuje vo vlastnej sladovni špeciálne pre pivo Excelent. Pivo obsahuje 4,7 % alkoholu a svojou sviežou, nie príliš horkou chuťou vyhovuje mladej generácii.