Informácie na tejto stránke sú určené iba osobám starším ako 18 rokov
Zadajte prosím dátum svojho narodenia.

Tieto stránky používajú cookies na účely skvalitňovania služieb a analýzy návštevnosti. Uvedením svojho veku súhlasíte s používaním cookies podľa zásad uvedených v našich Podmienkach použitia stránok.

Čo je práve vo výčape

Zamatový ležiak

Pri príležitosti Medzinárodného dňa študentstva sládkovia Plzeňského Prazdroja uvarili spoločne so študentmi Vysokej školy chemicko-technologickej a Vyššej odbornej školy Podskalská výročný špeciál.

Aby pivom zároveň pripomenuli a vzdali hold 30. výročiu Nežnej revolúcie, pri príprave receptúry a piva sa pohrali s číslami. Horkosť piva je napríklad práve 30 jednotiek horkosti, farba dosahuje 17 jednotiek, stupňovitosť je 11% a dohromady sme uvarili symbolických 1989 hektolitrov. Ochutnajte toto zlaté pivo s bohatou a čistou penou. Uvarili sme ho použitím kombinácie chmeľov Rubín a Harmónia, ktoré prepožičiavajú pivu miernu bylinno-chmeľovú vôňu. Hodí sa ku grilovanému alebo pečenému mäsu, klobásam, výrazným syrom, dezertom s orechmi, cheesecakom a ku štrúdľam.

Pripime si týmto ležiakom na statočnosť a odvahu študentov z rokov minulých a zároveň pripime na všetkých študentov súčasne, prajme im mnoho úspechov.

Horkosť: 30 IBU (stredná)
Obsah alkoholu: 4,8 % obj.
Farba: svetlá 17 EBC

Charakteristiky:

Sladkosť 4
Horkosť 6
Plnosť 5
Rezkosť 5

Slady:
Pilsner, CaraRED
Chmeľ:
Rubín, Harmónia

November

Nájdite si svoj najbližší výčap

Naše pivné špeciály môžete v priebehu roka ochutnať v 200 pohostinstvách, puboch a reštauráciách po celom Slovensku.

alebo

Hľadať podľa aktuálnej polohy

 

Spoločne s kolegami sládkami sme pre vás pripravili jedinečný program Voľba sládkov, v ktorom vám postupne predstavíme špeciálne várky našich pív. Po celom Slovensku tak môžete v nasledujúcich 12 mesiacov ochutnať až 12 unikátnych čapovaných pív, každý mesiac jedno.  

Ján Píry

Obchodný sládok Plzeňský Prazdroj Slovensko

Jan Enge

Hlavný sládok Plzeňského Prazdroja

Odpovede na najčastejšie otázky

Branislav Kubiš, obchodný riaditeľ pre prevádzky a reštaurácie Plzeňský Prazdroj Slovensko, sa so svojím tímom snaží posilňovať pivnú kultúru na Slovensku, s dôrazom na kvalitu piva a prostredia. Položili sme mu pár otázok o Voľbe sládkov.

Kto rozhoduje o výbere pív?

Hlavným sládkom programu Voľba sládkov je Jan Enge, ktorý so svojím tímom varí pre tento program výnimočné pivá a pripravil pestrú ponuku na celý rok dopredu.

Prečo je každé pivo v ponuke iba na mesiac?

Ponuka je časovo obmedzená, aby mali milovníci piva možnosť ochutnať až 12 unikátnych čapovaných pív, ktoré v konkrétnom podniku nie sú bežne dostupné.

Prečo Voľba sládkov nie je aj v mojom obľúbenom podniku?

Do prvého ročníku programu Voľba sládkov je zapojených 200 prevádzok po celom Slovensku. Ak by ste chceli, aby bola Voľba sládkov aj vo vašom obľúbenom podniku, dajte o programe vedieť hostinskému. Ten nás môže v prípade záujmu o budúci ročník môže kontaktovať na telefónnom čísle 0850 111 258 alebo prostredníctvom e-mailu na prazdroj@asahibeer.sk.

Aké pivá budú nasledovať počas roka?

Pivá budú také, ktoré v daných podnikoch nie sú bežné. Na našich stránkach vám vždy predstavíme pivá na najbližšie obdobie a zvyšok si necháme ako prekvapenie.