Pivo by malo byť ideálne podávané v čistom, chladnom, studenou vodou opláchnutom pohári, s logom smerom k spotrebiteľovi, položené na podpivníku. Logo piva na pohári a na podpivníku by malo byť v súlade s podávanou značkou piva.
![Čapovanie piva bežným pákovým kohútom - Krok 1](/img/serving-type1-step1.png)
![Čapovanie piva bežným pákovým kohútom - Krok 2](/img/serving-type1-step2.png)
![Čapovanie piva bežným pákovým kohútom - Krok 3](/img/serving-type1-step3.png)
Čapovanie piva bežným pákovým kohútom
![](/img/serving-type1-hint.png)
![Nalievanie piva z fľaše - Krok 1](/img/serving-type2-step1.png)
![Nalievanie piva z fľaše - Krok 2](/img/serving-type2-step2.png)
![Nalievanie piva z fľaše - Krok 3](/img/serving-type2-step3.png)
Nalievanie piva z fľaše
![](/img/serving-type1-hint.png)
Pivo plzenského typu by malo byť podávané pri optimálnej teplote 7 °C. Ak je pivo príliš teplé, jeho aróma býva intenzívnejšia a nie je v súlade s optimálnym profilom. Ak je pivo príliš studené, nevytvorí sa charakteristická aróma a ani nedosiahneme požadovanú výšku a kvalitu peny. Kvalitne podávané pivo má mať hustú penu s výškou 35 mm, so smotanovou farbou a bez viditeľných bubliniek.